Sud ImpEx:

"We verwachten grote partijen sucrine en Romaine sla"

Julien Cremer brengt al 15 jaar in zakjes verpakte sla op de markt, die hij via zijn eigen bedrijf Sud ImpEx verkoopt onder de merken 'Terre D'Or' en 'El Lancero'. "We hebben een particuliere teler gevonden die ons producten van zeer goede kwaliteit levert. We verhandelen de sucrine en Romaine sla elke maand van het jaar en hanteren een zomer- en winterseizoen. We werken met de rassen 'Cresta®', 'ovale Salat®' en 'Caribu®'. Laatstgenoemd ras is minder bekend, maar heerlijk knapperig en heel smakelijk. Het ras 'Cresta' is door de teler geregistreerd. Deze lekkere sla is het resultaat van negen jaar onderzoek door technici op basis van een traditionele selectie."


De huidige teeltcontext in Spanje heeft ervoor gezorgd dat de  gewassen hebben geleden onder de lage temperaturen in de lente, de hittegolven in de zomer en ziekten. "Al deze problemen hebben direct gevolgen gehad voor de grootte van de partijen en maken dat ook de prijzen schommelen en dus niet stabiel zijn."

Tegenwoordig moet Sud ImpEx zes weken wachten op de rijping van de zaden aan de plant voordat het de sla in de grond stopt. "Wij werken alleen met producten in de vollegrond. We telen onze eigen zaailingen en planten met gebruikmaking van een opslagruimte van 35.000m² voor zaailingen."

Ondanks deze zorgen verwacht Sud ImpEx dit jaar toch grote partijen en kwaliteitsproducten te kunnen garanderen. "De telers werken en planten niet meer zonder de gegarandeerde minimumprijs te kennen en zeker te zijn van een eerlijke vergoeding voor hun uiteindelijke oogst en werk, maar voor onze klanten moeten we ons vooral blijven concentreren op de kwaliteit en niet op de prijs. We werken op gewicht voor producten als de Romaine sla, waarvan een krop ongeveer 500 g weegt en omdat we enkel de beste rassen selecteren die een vlezig hart en een zeer knapperig blad hebben." Dit lijkt voor ons een strategie die werkt, aangezien de vraag naar sucrine en Romaine sla groot blijft, ondanks de flinke daling van de koopkracht.


Voor meer informatie:
Julien Cremer
Sud ImpEx
Cell. : +33 6 27 51 36 73
julien.cremer@sudimpex.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.