Zero Emissie Stadslogistiek lanceert stappenplan Elektrisch Rijden

Zero Emissie Stadslogistiek, waarvan onder andere evofenedex deel uitmaakt, heeft donderdag het stappenplan Elektrisch Rijden gelanceerd. Hiermee kunnen commerciële goederenvervoerders zich voorbereiden op zero-emissiezones in hun werkgebied. De praktische online tool helpt bij het kiezen van een voertuig met het juiste vermogen en laadinfrastructuur, en toont de financieringsmogelijkheden.

"Doordat het aantal zero-emissiezones blijft toenemen en deze steeds groter worden, is de overstap naar elektrische bestel- en vrachtauto’s voor veel bedrijven onvermijdelijk om hun werkgebieden te kunnen blijven bereiken." Omdat hierbij veel komt kijken, heeft Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) het stappenplan Elektrisch Rijden gemaakt. Hierin zijn de meest actuele noodzakelijke tools en informatie op een rij gezet. Wie de stappen doorloopt krijgt:

  • Persoonlijk advies over voertuigkeuze
  • Advies over hoe je op je bedrijfslocatie zelf laadpunten realiseert
  • Concrete tips over het aanleggen van zwaardere laadinfrastructuur op het depot
  • Inzicht in het vermogen dat je nodig hebt als je je wagenpark elektrificeert, als input voor het gesprek met de netbeheerder
  • Overzicht van de verwachte laadvraag op jouw bedrijventerrein

Financiële ondersteuning
Om de aankoop en het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren, bestaan verschillende mogelijkheden tot financiële ondersteuning. Zo zijn er subsidieprogramma’s voor bestelbussen (SEBA), vrachtauto’s (AanZET) en emissieloos bouwmaterieel (SSEB). Ook deze staan in het stappenplan.

Nationale Agenda Laadinfrastructuur
Het stappenplan Elektrisch Rijden is ontwikkeld door de Werkgroep Logistiek van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) in samenwerking met NAL-regio G4, MRA-e, de Vliegende Brigade, TLN, evofenedex, Connekt, Lean & Green, ElaadNL en het Nationale Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL).

Bron: evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.