Tomatenteelt verlengd in kassen van Níjar

Volgens het rapport van de gewestelijke Andalusische overheid over de staat van de kasgewassen in week 10 werden er in het westen van de provincie Almería weinig teelthandelingen gedaan in de paprikakassen. Er werden wat planten opgekuist en er werd ook nog geoogst. De telers die hun planten al hadden gerooid, gingen over tot de aanplant van meloen of watermeloen.

De tomatenplanten van de voorjaarsteelt werden getopt en opgebonden om de plant vorm te geven. De oogst ging nog altijd door bij de lange cyclus gewassen.

In de auberginekassen werd nog steeds geoogst bij de lange cyclus gewassen en er werden ook zaailingen aangeplant. In de komkommerkassen werden de planten van het middenseizoen gerooid, terwijl de planten voor de voorjaarsteelt getopt en opgebonden werden.

Bij de courgettes waren de voorjaarsaanplanten nog in volle groei, terwijl de planten van het tussenseizoen nog volop werden geoogst.

De meloen- en watermeloenplanten waren volop aan het groeien, terwijl er ook nog nieuwe gele en Piel de Sapo meloenen werden aangeplant. De kwekerijen waren ook nog druk bezig. Het grootste deel van hun areaal was ingenomen door zaailingen van meloenen en watermeloenen.

In de kassen in de streek rond Níjar werd de teeltperiode voor tomaten met een lange cyclus verlengd vanwege de goede marktsituatie. De laatste tomatenzaailingen voor de korte voorjaarsteelt werden aangeplant.

De oogst van Palermo paprika’s, een van de meest geteelde rassen onder de puntpaprika’s, verliep zonder incidenten en de kwaliteit was goed.

In sommige auberginekassen was de oogst al afgelopen, in andere waren de planten nog in volle productie. De oogst van courgettes bleef stijgen door de hogere temperaturen. De kwaliteit was goed. Over het algemeen werkt de biologische strijd tegen bladluizen in courgette heel goed.

De komkommeroogst van de wintercyclus kon als voltooid worden beschouwd. De oogst ging nu verder in de voorjaarsteelt.

Er werden nog altijd watermeloenen aangeplant, terwijl de bijenkasten bij de vroegste aanplanten weer werden verwijderd. De vruchtzetting is goed verlopen. Dekens en andere methoden om de temperatuur te verhogen waren praktisch niet meer nodig. De Cantaloupe meloenen die eind januari al werden aangeplant, werden gesnoeid, terwijl er nog altijd nieuwe zaailingen werden aangeplant.

Bron: informacionagropesquera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.