Meyers Softfruit voert eerste aardbeien van 2023 aan bij BelOrta

Donderdag is het aardbeienseizoen bij BelOrta op gang getrapt met de verkoop van de eerste aardbeien. De eerste aardbeien, van de variëteit Sonata, werden aangevoerd door Meyers Softfruit uit Riemst. De aankoper was Spar Colruyt Group.

Jaarlijks worden er via BelOrta een 10.000 ton aardbeien verkocht van verschillende teeltsystemen, gaande van substraat- of vollegrondsteelt onder glas, in tunnels of open lucht. Traditioneel is de aardbeisoort Sonata de eerste bij BelOrta maar Elsanta, Sonsation, Portola, Malling Centenary en Elegance blijven wel de hoofdrassen.

Volgens recente cijfers van GfK at de gemiddelde Belg 1,8kg aardbeien in 2022, met absolute piekperiode van april tot en met juli. Dit cijfer betekent overigens een stijging van 5% met het jaar ervoor.

Rpet punnet
De aardbeien van BelOrta worden standaard verpakt in Rpet-punnets, gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal en op hun beurt 100% recycleerbaar. Deze Rpet-punnet werd in 2021 gelanceerd en werd zo een van de eerste circulaire verpakkingen in de sector met een heel lage ecologische voetafdruk. Bovendien zorgt de overgang van pet- naar Rpet-punnets voor een vermindering van maar liefst 450 ton CO2-emissie per jaar, waardoor ze ook één van de meest duurzame verpakkingen op de markt is. Op vraag van de klant kan er ook verpakt worden in kartonnen punnets.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be     
www.belorta.be    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.