Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghanese telers willen de Britse markt op met hun tomaten

De Chamber of Agribusiness Ghana (CAG) heeft gezegd dat zij momenteel in gesprek is met de afdeling Handel van de Hoge Commissie van het Verenigd Koninkrijk om een systeem van gegarandeerde handelsroutes op te zetten voor lokale tomatentelers om supermarkten in het Verenigd Koninkrijk te bevoorraden.

De CEO van CAG, Anthony Selorm Morrison, beweert dat Ghana een grote kans maakt om van het tomatentekort te profiteren, aangezien de besprekingen in een afrondende fase zijn beland om grote hoeveelheden kwaliteitstomaten naar de Britse markt te exporteren.

Er zijn teeltgebieden aangewezen in Dahwenya, Weija. Somanya. Akuse, Ada, Prampram, Sogakope, Kpetoe en de enclaves van Winneba. Dit biedt mogelijkheid voor duizenden banen in de tomatenteelt.

Hij benadrukte dat plaatselijke telers over het nodige beschikken, waaronder het concurrentie- en comparatieve voordeel om voor de export te produceren, en voegde daaraan toe: "Kwesties van certificering en kwaliteit zijn geen punt van zorg, eerder een garantie."

Tot dusver hebben Kenia en Oeganda het Verenigd Koninkrijk al benaderd om van het aanbodtekort te kunnen profiteren.

Bron: ghanaweb.com

Publicatiedatum: