Ghanese telers willen de Britse markt op met hun tomaten

De Chamber of Agribusiness Ghana (CAG) heeft gezegd dat zij momenteel in gesprek is met de afdeling Handel van de Hoge Commissie van het Verenigd Koninkrijk om een systeem van gegarandeerde handelsroutes op te zetten voor lokale tomatentelers om supermarkten in het Verenigd Koninkrijk te bevoorraden.

De CEO van CAG, Anthony Selorm Morrison, beweert dat Ghana een grote kans maakt om van het tomatentekort te profiteren, aangezien de besprekingen in een afrondende fase zijn beland om grote hoeveelheden kwaliteitstomaten naar de Britse markt te exporteren.

Er zijn teeltgebieden aangewezen in Dahwenya, Weija. Somanya. Akuse, Ada, Prampram, Sogakope, Kpetoe en de enclaves van Winneba. Dit biedt mogelijkheid voor duizenden banen in de tomatenteelt.

Hij benadrukte dat plaatselijke telers over het nodige beschikken, waaronder het concurrentie- en comparatieve voordeel om voor de export te produceren, en voegde daaraan toe: "Kwesties van certificering en kwaliteit zijn geen punt van zorg, eerder een garantie."

Tot dusver hebben Kenia en Oeganda het Verenigd Koninkrijk al benaderd om van het aanbodtekort te kunnen profiteren.

Bron: ghanaweb.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven