GSM Import-Export

"Spaanse paprika's bieden we aansluitend aan het Nederlandse aanbod aan"

De bijzondere meerwaarde van groothandelsmarkten blijkt onder meer uit de grote verscheidenheid aan aangeboden producten. Zo biedt GSM Import-Export bijvoorbeeld monniksbaard aan, een Italiaans kruid.

"De smaak van monniksbaard doet denken aan zeewier en we hebben het product slechts één tot twee weken in het assortiment. Het zijn echter juist dit soort producten die onze klanten waarderen. De klanten weten natuurlijk dat wij niet dezelfde prijzen kunnen bieden als de supermarktketens. Daarvoor in de plaats vinden ze bij ons echter een breder assortiment en andere producten dan bij de ketens. Bovendien kunnen we ook flexibel inspelen op specifieke wensen" zegt Mehmet Akpolat, directeur van GSM Import-Export. Mehmet zelf is sinds zestien jaar op de groothandelsmarkt actief. Het bedrijf vierde in 2020 zijn veertigjarig bestaan.  

Momenteel biedt het bedrijf onder andere paprika uit Spanje van het merk Naturinda aan. "De Spaanse paprika's bieden we aansluitend aan het Nederlandse aanbod aan. Dat loopt naadloos in elkaar over, waardoor de consumenten het nauwelijks merken. Kwalitatief gezien verschillen de producten niet veel van elkaar", aldus Mehmet. "Daarnaast bieden we ook landspecifieke paprikarassen uit Turkije aan, die vooral door de horeca en Turkse klanten gewaardeerd worden. De vraag naar onze paprika's is vergelijkbaar met voorgaande jaren."

"In week 6 was er een merkbare prijssprong door de weersomstandigheden in Italië en Spanje. Het is duidelijk koeler geworden, waardoor er ook minder aanbod beschikbaar is. Dergelijke prijssprongen zijn echter niet ongebruikelijk." Ook logistiek gezien waren er seizoensgebonden vertragingen vanwege sneeuwval. "In principe is onze logistieke keten echter goed ingesteld, waardoor de bestellingen altijd op tijd aankomen." 

De coronaperiode was gunstig voor de verkoop van GSM, wat bij pure horecagroothandelaren niet het geval was. "We vreesden al dat we minder zouden verkopen. Door de sluiting van de horeca werd er echter thuis meer geconsumeerd, waardoor er meer in de retail werd ingekocht. Dat kwam ons ten goede, want tot onze klanten horen afhaalklanten met eigen winkels in Berlijn en Brandenburg, horecaleveranciers en niet in de laatste plaats retailers." Retailklanten van GSM zijn in heel Duitsland te vinden. "De vraag naar onze producten is in de loop der jaren aanmerkelijk toegenomen."

Voor meer informatie:
Mehmet Akpolat
GSM Import-Export GmbH
Fruchtgroßhandel
Beusselstraße 44n-q
D-10553 Berlijn, Duitsland
Tel: +49 30 397 47 9110
info@gsm.berlin 
www.gsm.berlin 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.