opbrengst gedoneerd aan KWF

Jumbo koopt eerste Nederlandse asperges bij The Greenery

Op donderdag 23 februari zijn bij The Greenery de eerste Nederlandse asperges geveild, de koper is Jumbo Supermarkten. Jumbo kocht het eerste kistje met 5 kg voor het bedrag van € 5.000,- waarna The Greenery en haar telers het bedrag verdubbelde naar
€ 10.000,-. De opbrengst wordt gedoneerd aan KWF Kanker-bestrijding.

De asperges zijn afkomstig van aspergeteler Walter Gubbels uit Helvoirt: “De asperges zijn iets vroeger dan we hadden verwacht. De asperges worden geteeld in verwarmde grond en door te zorgen voor een constante temperatuur groeien de asperges rustig op. Hierdoor zijn de geoogste asperges van uitstekende smaak en kwaliteit. Dit geeft vertrouwen dat we een mooi seizoen gaan krijgen.”

Ton van den Hoek, Lead Categoriemanager bij Jumbo: “We krijgen al jaren via The Greenery de asperges van Walter Gubbels en zijn blij dat met dit eerste kistje het aspergeseizoen weer gaat beginnen. Het duurt nog enkele weken voordat de asperges weer in onze winkels beschikbaar zullen zijn, maar het betekent wel dat het aspergeseizoen er weer aan komt.”


Links: Ton van den Hoek (Lead Categoriemanager bij Jumbo) en Pieter van Pelt (Commercieel Manager The Greenery).
Rechts: aspergeteler Walter Gubbels

Komend seizoen wordt het assortiment asperges bij Jumbo uitgebreid met geschilde asperges onder de naam Jumbo Fijnproevers. Met Jumbo Fijnproevers biedt Jumbo haar klanten onbewerkte, smaakvolle versproducten met een premium kwaliteit.

Toenemende volumes voor de klok en webshop
Meerdere telers starten inmiddels met oogsten en de verwachting is dat de aanvoer komende week geleidelijk op gang gaat komen. Ary van der Waal, manager klokzaken: “Vanaf nu zullen we weer iedere dag Hollandse asperges voor de klok en webshop (https://shop.thegreenery.com/) aanbieden. We gaan er een mooi seizoen van maken!”

Voor meer informatie:
Marco Meijer
The Greenery
06 40 438 997
m.meijer@thegreenery.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.