Dalende trend tomatenprijs Spanje halt toegeroepen

Volgens berekeningen van de Spaanse nieuwsdienst Hortoinfo op basis van gegevens van het Andalusisch Observatorium voor Prijzen en Markten is de opbrengst van de tomatenteelt in de kassen van Almería tussen 2017/2018 en 2021/2022 met 27,8% gedaald, van 992,67 miljoen kilo naar 716,74 miljoen kilo. Het areaal verkleinde in die periode met 20,6%, van 10.311 hectare naar 8.187 hectare.

Het areaal is seizoen na seizoen gekrompen ten gunste van andere, meer rendabele gewassen zoals paprika's. Tomaat heeft volgens de Spanjaarden de afgelopen seizoenen sterk te lijden gehad onder de concurrentie van andere herkomstlanden buiten de EU.

Gelukkig heeft de prijs deze dalende trend niet gevolgd. Vorig seizoen steeg de prijs zelfs met 34,7% tot een gemiddelde waarde van € 0,97 per kilo kg en met 46,97% ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. In 2017/2018 bedroeg de tomatenprijs (het gemiddelde voor alle soorten en categorieën) € 0,66 per kilo.

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.