Plant Products, één jaar na de overname door Biobest

"2022 was een bijzonder jaar voor Plant Products, omdat we zoveel nieuwe, enthousiaste en professionele collega's van het voormalige Biobest-USA en Canada en het voormalige Plant Products konden verwelkomen," zegt Chris Stickles, president van Plant Products.

In februari 2022 werd bekendgemaakt dat de Biobest Group en Plant Products een samenwerkingsovereenkomst hadden gesloten waardoor Biobest een meerderheidsbelang in Plant Products zou krijgen en de activiteiten van Plant Products Inc., Biobest Canada Inc. en Biobest USA Ltd zouden worden samengevoegd tot één entiteit met de naam Plant Products. Een jaar later blikt Chris Stickles terug op wat dit jaar heeft betekend voor zowel klanten als medewerkers.

Tijdens dit overgangsjaar voor beide bedrijven lag de nadruk op een soepele overgang voor zowel klanten als werknemers, wat volgens Chris een inspirerende gebeurtenis geweest die nieuwe klanten en doelstellingen heeft opgeleverd.

"Collega's van zowel het vroegere Plant Products als Biobest werken inmiddels al samen en in sommige gevallen ook met nieuwe klanten om hun doelstellingen en productiemethodes te begrijpen en manieren te vinden om hen iets extra's te bieden," aldus Chris.

Chris Stickles, president van Plant Products, met een van hun vrachtwagens

Al tijdens de eerste gesprekken tussen Plant Products en de Biobest Group was de positieve impact op de klant de belangrijkste overweging. Chris is ervan overtuigd dat de klanten ook in de toekomst de voordelen van de integratie tussen Biobest en Plant Products zullen ervaren.

"Beide organisaties stonden bekend om hun onbevooroordeelde technische expertise en in combinatie met de ervaring van meer collega's wordt dit alleen maar beter," legt Chris uit. "Onze gecombineerde organisatie is in staat om een uitgebreid assortiment van producten en diensten aan te bieden; we kunnen nu samen met onze klanten ook op zoek naar geïntegreerde oplossingen voor de bestrijding van plaagdieren, omdat we een volledige gereedschapskist tot onze beschikking hebben."

Meer middelen voor zowel medewerkers als klanten
De overname van Plant Products door Biobest is voor beide bedrijven volgens Chris 'een zeer positieve ervaring geweest', dankzij de overdracht van kennis tussen collega's en de uitgebreide middelen waarover het bedrijf nu beschikt. Zoals Chris uitlegt, heeft Plant Products dankzij de aankoop hun transportvloot kunnen uitbreiden voor een betere klantenservice en snellere levering van producten.

Gebruikmaken van het netwerk van de Biobest Group betekent ook dat collega's uit de hele wereld hun ervaringen met specifieke problemen kunnen delen en elkaar kunnen helpen oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee klanten op verschillende locaties worden geconfronteerd. Hoewel de schat aan kennis in eerste instantie moeilijk te hanteren kan lijken, legt Chris uit dat dit een geweldig probleem is en dat de gecombineerde teams soepel samenwerken.

Digitale oplossingen in het verschiet in 2023
Plant Products lanceert in 2023 een e-commerce platform om de klantervaring verder te verbeteren. Via Biobest zal Plant Products ook meerdere hightech, digitale oplossingen gaan aanbieden om de IPM-kennis van telers, hun controlemethodes en rapportagemogelijkheden te verbeteren.

"Wij geloven dat elk van deze oplossingen veel toegevoegde waarde zal bieden aan onze klanten. Onze technische verkoop- en IPM-specialisten zullen in de komende maanden meer kunnen vertellen over elk van deze oplossingen."

Voor meer informatie:
Plant Products
Scott.Hodgins@plantproducts.com
www.plantproducts.com

Biobest Group NV
info@biobestgroup.com
www.biobestgroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.