Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koevrije melk en kaas gemaakt vanuit sla

De Israëlische startup Pigmentum zegt met een gen-gemodificeerde plantaardige technologie in staat te zijn om melkeiwitten uit sla te maken die vergelijkbaar zijn met echte melk en kunnen worden gebruikt om kaas te maken.

Opgericht in 2018 door Tal Lutzky (CEO) en Amir Tyroler (COO), kondigde de startup onlangs aan dat het $ 6 miljoen had opgehaald uit een startkapitaalronde geleid door een groep investeerders waaronder Kibbutz Yotvata, een Israëlische durfkapitaalonderneming Arkin Holdings, Amerikaanse en Israëlische familiekantoren en andere particuliere investeerders. Kibbutz Yotvata en de plaatselijke retailgigant Strauss Group zijn samen eigenaar van Yotvata Dairy, een van de grootste producenten van zuivelproducten in Israël.

Bestaande investeerders zoals de Israëlische retailer Tnuva, het lokale drankenbedrijf Tempo en het Israëlische VC-bedrijf OurCrowd namen ook deel aan de ronde.

Pigmentum, gevestigd in Kiryat Shmona in het noorden van Israël, zegt dat zijn technologie natuuridentieke, diervrije versies van melkeiwitten kan recreëren voor de productie van zuivelduplicaten. De startup heeft een mechanisme ontwikkeld om de bestanddelen van planten genetisch te wijzigen met sla als gastheer, die vervolgens wordt geïrrigeerd of besproeid met een speciale meststof. Zodra het gewas is geoogst, wordt de sla geperst tot een sap dat wordt gemengd met natuurlijke ingrediënten voor smaak en geur om een melkachtige drank na te bootsen.

Lees het hele artikel op Times of Israel

Publicatiedatum: