Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Levi, professor UvA

"Opheffen btw kapot geproblematiseerd"

"Zelfs een eenvoudige gezondheidsbevorderende maatregel zoals het opheffen van de btw op groenten en fruit wordt kapot  geproblematiseerd. Onze regering weet namelijk niet precies wat groenten of fruit is. Terwijl elke kleuter zonder moeite en foutloos een  appel of tomaat kan aanwijzen, heeft onze regering hiervoor een onderzoek gestart: uitkomst volgt in 2024", aldus medisch professor aan de UvA Marcel Levi.

foto Brad Calkins, Dreamstime.com

Hij schreef een opiniestuk in HP/De Tijd over het onderzoek dat het ministerie van Financiën heeft uitgezet om de afschaffing van btw op groenten en fruit af te bakenen. Onderdeel hiervan is een enquête waarbij de nadruk ligt op de administratieve gevolgen voor bedrijven. Hij vraagt zich af wat de 'Commissie Banaan' precies doet. "Op het ministerie van Financiën lijken de ambtenaren volledig verslaafd aan accijnsinkomsten", vermoedt hij.

Bron: HP/De Tijd

Publicatiedatum: