Eerste Italiaanse witte aardbeien op de markt

"Rond nieuwjaar plukken we de eerste witte aardbeien. De verkoop loopt daarna door tot half juni", vertelt Loris Gentile, voorzitter en commercieel directeur van Gentile Group, een coöperatie in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata. Deze groep heeft afgelopen oktober een overeenkomst getekend met het Amerikaanse bedrijf Emco Cal om de exclusieve licentiehouder in Italië te worden voor de teelt en afzet van de witte Florida Pearl aardbei.

Links: Umberto Stigliano (teler) en rechts Loris Gentile

"We zien enthousiaste handelaren en veel nieuwsgierigheid bij Italiaanse en Europese sterrenchefs, die onze aardbei graag willen uitproberen in ongebruikelijke gerechten. Maar er zijn ook consumenten die omwille van voedselintoleranties en/of allergieën de witte aardbei zien als een aanvulling op de klassieke rode aardbei", vervolgt de jonge manager.

Wat deze aardbei qua kleur zo bijzonder maakt, is het ontbreken van pigmentatie in het vruchtvlees en de schil, maar de zaadjes zijn rood. De productiepiek vindt plaats in maart en april, maar ook in de koudste maanden van het jaar, in januari en februari, is de plant vrij genereus. Witte aardbeien hebben een nasmaak van ananas.

"We hebben momenteel één hectare in productie. Het wordt ons eerste echte seizoen, na de proefperiode van vorig jaar. Het gewas bevindt zich in uitstekende staat, ondanks de warme oktobermaand, die de vegetatieve ontwikkeling heeft vertraagd. Nu beginnen de aardbeien mooi op kleur te komen. Er is een behoorlijke hoeveelheid nog onrijp fruit en er zitten ook nog veel bloemen aan te komen, zodat we tijdens de wintermaanden een constante aanvoer kunnen garanderen. We werken met twee verpakkingen: voor de grotere aardbeien eenlagige pakbladen en voor de kleinere maatsortering 125 grams trays, zoals voor de rest van onze zachtfruitlijn", besluit Gentile. 

Voor meer informatie:
Gentile Group
Via S. Valicenti, 6 
75025 Policoro (Mt) - Italië
Tel: +39 379 2280437 
direzione@gentilegroupitalia.it
gentilegroupitalia.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven