Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordhoeveelheid cannabis vernietigd in 2021 in Canada

Voor het eerst sinds Health Canada de gegevens heeft bijgehouden na de legalisatie, wordt gerapporteerd dat meer dan een kwart van de lokale cannabisgewassen vernietigd is in 2021. Meer dan 425 miljoen gram, 26% van de onverpakte gedroogde bloemen die vorig jaar werden geteeld, zijn vernietigd.

Bovenop de onverpakte gedroogde cannabis die vernietigd werd, werd ook meer dan 140 miljoen gram onverpakte extracten (17%), eetbare(4%) en cremes (4%). Als dat al niet erg genoeg was, werden ook meer dan 7 miljoen verpakte producten vernietigd (3% van het totaal).

Het percentage vernietigde gewassen is ieder jaar gestegen sinds Health Canada gegevens beschikbaar heeft, met afgelopen jaar een enorme stijging van 19 naar 26%, maar experts vermoeden dat dat nog steeds een te lage schatting is. "De vernietigde 425 miljoen gram is waarschijnlijk slechts een fractie van de cannabis die werd geteeld waar geen markt voor was. Tonnen van de teelt blijven op voorraad in diverse vormen," zegt Stewart Maxwell, en gewasconsultant en oprichter van Elevated Botanist, daaraan toevoegend: "Ik heb diepgevroren producten gezien van enkele jaren oud die als vers werden aangeboden."

Tammy Jarbeau, Senior Media Relations Advisor bij Health Canada, vertelde aan de High Times dat de redenen voor vernietiging "o.a. zijn, verlies van gewassen, afvoer van onbruikbaar plantmateriaal na de oogst (bijvoorbeeld stengels), teruggeroepen producten en verwijdering van onverkochte of teruggebrachte producten."

Lees het volledige artikel in High Times

Publicatiedatum: