Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extra financiële impuls van provincie voor Brightlands Campus Greenport Venlo

De Provinciale Staten van Limburg zijn op 19 december akkoord gegaan met een extra bijdrage voor Brightlands Campus Greenport Venlo. Met deze bijdrage zal de campus zich nog verder ontwikkelen tot een hoogwaardig ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en (R&D-) faciliteiten op het gebied van gezonde voeding en hoogwaardige tuinbouw.  

De Provinciale Staten ondersteunen met deze bijdrage Brightlands Campus Greenport Venlo in haar groei naar volwassenheid. Hoewel de rol van de provincie de komende periode zal veranderen in initiator naar facilitator, is de provincie voornemens om in elk geval tot 2030 aandeelhouder te blijven van Brightlands. 

Eerder dit jaar besloot de gemeente Venlo geld te reserveren voor de verdere ontwikkeling van Brightlands. Hieruit blijkt het vertrouwen in de potentie van de campus.

Sigrid Helbig, CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo is verheugd met deze financiële impuls: "De Brightlands-campussen vormen een uniek ecosysteem waar  we werken aan innovatieve ontwikkelingen. De campus zorgt ervoor dat het voor bedrijven aantrekkelijk blijft om zich te vestigen. Om hier te wonen, te werken en te leven. Alles wat er op de campus gebeurt heeft een positieve uitstraling, die verder gaat dan de campus zelf. Kennis is zo ongeveer het enige dat je vrijuit kunt delen en wat niet minder wordt. De hele wereld heeft profijt van wat er op de campus ontwikkeld wordt. Daarmee maken we ons motto: knowledge crossing borders meer dan waar."

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten  aan innovaties op het gebied van gezonde en duurzame voeding, future farming en de biocirculaire economie. De Venlose campus is een open innovatie-community en onderdeel van de vier Brightlands campussen die Limburg rijk is. Provincie Limburg en Maastricht University zijn samen met toonaangevende bedrijven initiatiefnemers. 

Mijlpalen
Brightlands Campus Greenport Venlo is de afgelopen 5 jaar gegroeid van een nagenoeg leeg voormalig Floriade terrein naar een levendige innovatie- en valorisatiecampus. Een mijlpaal was in 2020 de toetreding van de groentezadendivisie van BASF als derde aandeelhouder. In de afgelopen jaren is er volop geïnvesteerd in vernieuwende programma’s zoals bijvoorbeeld Jeugd, Voeding en Gezondheid en Waarden van Groenten en Fruit. Daarnaast worden bedrijven gefaciliteerd met een breed scala van onderzoeks-faciliteiten. 

De campus ontwikkelt zich goed en is een gerespecteerde speler in de regio. Er zijn inmiddels meer dan 74 bedrijven en kennisinstellingen actief. Samen goed voor zevenhonderd arbeidsplaatsen.

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo

Publicatiedatum: