Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse aardbeien van $60, gericht op high-end kerstverkoop

Dit zijn de dagen waarin je hoogwaardig fruit aan familie en vrienden moet schenken. Althans, dat vindt Melissa's Produce, dat is begonnen met het importeren van in kassen geteelde aardbeien van topkwaliteit uit Japan. De prijs van dit fruit kan oplopen tot $60 voor een verpakking van negen aardbeien. De aardbeien zijn verkrijgbaar in wit, roze of rood en dit is het eerste seizoen dat het bedrijf ze levert na het testseizoen van vorig jaar.

Deze aardbeien uit Japan, in deze display gecombineerd met champagne, worden verkocht voor $50 per negen stuks.

"Het seizoen is net begonnen en vanwege het succes van vorig jaar, toen we uitverkocht raakten, gaan we dit jaar meer distribueren: ongeveer 25-30 procent meer dan vorig jaar," aldus Robert Schueller van Melissa's Produce, die opmerkt dat deze premium producten worden ingevlogen. "De witte en roze aardbeien zijn meestal wat populairder omdat de rode meer lijken op een aardbei met lange steel. Ze zien er echter stuk voor stuk uit als de perfecte aardbei."

Het fruit wordt verkocht in verpakkingen met alleen aardbeien van één kleur, of in gemengde verpakkingen. 

Het fruit wordt verkocht in verpakkingen met alleen aardbeien van één kleur, of in gemengde verpakkingen, en in verschillende maten, van 6 tot 12 stuks. "We doen dit alleen tussen de decemberdagen en Valentijnsdag, de belangrijkste verkoopdag," zegt Schueller. "Hoewel aardbeien in de VS het hele jaar door verkrijgbaar zijn, kan het aanbod in de winter van november tot maart/april schaars zijn omdat de meeste aardbeien in Californië of Florida worden geteeld. We maken dus van de gelegenheid gebruik om deze Japanse aardbeien uit de kas te presenteren."

Selecte distributie
Hoewel de aardbeien worden geïmporteerd voor feestdagen zoals Kerst, Nieuwjaar en Valentijnsdag, is de distributie ervan niet noodzakelijkerwijs wijdverspreid. Ze staan op de menu's van duurdere restaurants en zijn verkrijgbaar in chique winkels in grote markten zoals Los Angeles, New York en Miami.

Onlangs heeft Melissa's ook Crown meloenen Produce uit Japan ingevoerd; een meloen die wel de 'Ferrari onder de meloenen' wordt genoemd.

Terwijl de prijs momenteel ongeveer $60 bedraagt voor negen stuks, zullen de prijzen concurrerender worden naarmate het seizoen vordert. Ze komen meestal uit op $40 à 60 als Valentijnsdag nadert.

Het is zeker niet de eerste keer dat Melissa's zich op de high-end fruitmarkt begeeft. Meer recentelijk bracht het ook Crown meloenen uit Japan binnen, een meloen van $130 die wel de 'Ferrari onder de meloenen' wordt genoemd. 

Links: roze ananas; rechts: Koreaanse butterscotch peren

Hoewel niet zo duur, verkoopt de importeur ook ander fruit uit het hogere segment, zoals de roze ananas uit Costa Rica van $30, die nu het hele jaar door verkrijgbaar is, Koreaanse butterscotch peren die voor $5 per stuk te koop zijn -verkrijgbaar zijn van november tot maart- en Australische Calypso mango's van $6 die verkrijgbaar zijn van december tot februari.

"Het gaat erom de klant een ervaring te bezorgen," zegt Schueller. "Vergelijk het met paddenstoelen. Je hebt witte champignons en portobello's en dan heb je echte high-end truffels. Deze Japanse aardbeien zijn de truffels onder de aardbeien. Ze zijn vrij prijzig, maar dan krijg je ook waar voor je geld."

Voor meer informatie:
Robert Schueller 
Melissa's Produce
Tel: +1 800 588 1281
[email protected]   
www.melissas.com    

Publicatiedatum: