Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse biologische aromatische en medicinale planten voor Europese markt

De laatste jaren is de belangstelling voor aromatische en geneeskrachtige kruiden sterk toegenomen. Het is een markt die mooie kansen biedt aan ondernemers. Dat heeft Salvatore Corrado goed begrepen. Hij is eigenaar van een bedrijf van 25 hectare in Italië dat aromatische en geneeskrachtige kruiden teelt, verwerkt en op de markt brengt in Italië en Europa. 

De geneeskrachtige kruiden worden gedroogd.

"We zetten het product voornamelijk af in het centrum en het noorden van Italië en in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk", zegt de ondernemer. "Onze klanten zijn zowel leveranciers van verwerkingsbedrijven en verpakkers als de kruidenthee-industrie. Maar ook kleine bedrijven die in hun catalogus producten willen opnemen die ze zelf niet kunnen telen, wenden zich tot ons. Ons vlaggenschipproduct is basilicum, maar we drogen ook tijm, rozemarijn, verbena, marjolein, passiebloem en olijfbladeren. We wagen ons zelfs aan het drogen van fruit zoals sinaasappelen en kiwi's." 

"We begonnen deze activiteit omdat we weten dat het verse product vaak in de handen van een handelaar terechtkomt die er niet de juiste waarde aan geeft." 

Salvatore Corrado

Het teelt- en verwerkingsbedrijf van Corrado is gelegen in het Zuid-Italiaanse Basilicata, op een paar kilometer van de Ionische Zee, een regio waar de teelt en het gebruik van geneeskrachtige planten een traditie is.

"De verkoop van het gedroogde product vindt jaarrond plaats, maar de drukste periode is van mei tot en met september, wanneer de meeste van onze planten in de buitenteelt welig tieren. De teelt is biologisch", vervolgt de manager. "De oogst vindt mechanisch plaats, voornamelijk vanwege het grote tekort aan seizoensarbeiders."

Gemechaniseerde oogst

Corrado legt uit dat de sector het in de huidige context van economische crisis en onzekerheid niet gemakkelijk heeft. "Terwijl we tijdens de pandemie een recordaantal bestellingen optekenden wegens de gezondheidsvoordelen van kruiden, hebben we de afgelopen maanden helaas een vertraging van de verkoop opgemerkt. Maar we blijven optimistisch, want met de komst van februari wordt de afzet meestal weer levendiger."

Voor meer informatie: 
Azienda Agricola Corrado Salvatore
C.da Bivio Franchi snc
75015 Pisticci (MT) - Italië
Tel: +39 333 7841066

Publicatiedatum: