Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luchtbellenfolie beschermt kassen tegen de elementen

Klimaatverandering confronteert telers met grotere uitdagingen om te blijven werken zoals zij gewend zijn. Met enige regelmaat komen er berichten over weersextremen wereldwijd voorbij. In reactie op extreem weer heeft RKW de LP-Keder luchtbellenfolie ontwikkeld.

Volgens RKW is de luchtbellenfolie een scheurvast materiaal dat gemakkelijk met een mes en een schaar kan worden gesneden. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar actief op dit gebied en heeft de luchtbellenfolie meerdere malen getest in bijzonder zware omgevingen en weersomstandigheden. Het systeem heeft bewezen op goed bestand te zijn tegen temperatuur, vocht of barometrische belasting. 

RKW wijst erop dat een teler energie kan besparen met de LP-Keder luchtbellenfolie. De luchtbellen zijn namelijk ontworpen voor thermische isolatie en diffusie van zonlicht. LP-Keder biedt een isolerend effect dat tot 95% van de warmtestraling tegenhoudt met een R-waarde van 1,7, wat resulteert in energiekostenbesparende effecten voor telers.

Tegelijkertijd verbetert de oplossing van RKW ook de gewasopbrengst, dankzij een gelijkmatige lichtverspreiding door de luchtbellenfolie. LP-Keder laat een aanzienlijke hoeveelheid zonlicht verspreiden door meer dan 100 luchtbellen per vierkante meter. Het licht verspreidt zich gelijkmatig, zodat met deze structuur veel voorkomende problemen van zowel te veel schaduw als verbranding worden vermeden en geĆ«limineerd. 

De LP-Keder is namelijk volledig recyclebaar. Het bedrijf heeft recyclingcentra in heel Europa, waar plastic materialen worden gedeponeerd, gerecycled en vervolgens verwerkt tot verschillende producten.

Voor meer informatie:
RKW  
rkw-group.com 

Publicatiedatum: