Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse filtertechnologie verlost omwonenden van cannabisgeur uit kas

Paul Ekstrom, een gepensioneerde brandweerman in het Californische Carpinteria, zegt dat hij en zijn vrouw Linda de laatste maanden een gelukkiger leven leiden, grotendeels vrij van de doordringende geur van cannabis die hen voorheen elke dag met gesloten ramen naar binnen dreef.

Dat komt omdat eerder dit jaar Ed Van Wingerden, eigenaar van de 11 hectare grote Ever-Bloom cannabiskas op 4701 Foothill Road, slechts 65 meter van het huis van de Ekstroms aan Manzanita Street, meer dan 100 koolstoffilters uit Nederland heeft geïnstalleerd om de cannabisgeuren te zuiveren.

Uit een deze maand gepubliceerd onderzoek van SCS Engineers, een adviesbureau uit Santa Maria, blijkt dat de filters of "scrubbers", ontwikkeld door de Envinity Group, een Nederlands bedrijf, gemiddeld 84 procent van de " stinkende" geur van cannabis kunnen elimineren voordat deze via de dakramen van de kassen ontsnapt.

"Toen deze koolstoffilters werden geïnstalleerd, nam de geur drastisch af," zei Paul Ekstrom. "Voorheen was er zes dagen per week een sterke geur in de ochtend en een sterke geur in de avond en dat is nu niet meer het geval. Het is een verbetering van 90 tot 95 procent."

Ga voor het volledige artikel naar www.independent.com

Publicatiedatum: