Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reichenspurner Hof neemt nieuwe kas in gebruik

Onlangs vond bij Reichenspurner Hof in het Duitse Weiding de opening plaats van een tuinbouwproject van zo’n 200.000 m2 voor de opkweek van tomaten en aardbeien. Hiervoor heeft Bosman Van Zaal een uitgebreid systeem van water- en elektrotechnische installaties ontworpen, ontwikkeld en geïnstalleerd.


Bosman Van Zaal projectmanager Eddy Duijn

Reichenspurner is een familiebedrijf gelegen in de buurt van de Chiemsee, waar in de vollegrond op 600 hectare asperges, aardbeien, artisjokken en pompoenen worden geteeld. En in de 30 ha kassen aardbeien, tomaten en paprika’s. De producten worden verkocht door supermarktketen Edeka en de omliggende boerenmarkten en weekmarkten. Om meer weersonafhankelijk te zijn en tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar lokale en duurzaam geteelde producten, wordt uitgebreid.

De nieuwe kas in Weiding is ongeveer 15 hectare groot en is bestemd voor de teelt van aardbeien en tomaten. Reichenspurner heeft de focus op duurzaamheid en ook dit project voldoet daar volledig aan. Zo gebruikt Reichenspurner aardwarmte en wordt er optimaal gebruik gemaakt van warmtekrachtkoppeling. Daarnaast wordt het regenwater in bassins opgevangen en wordt dit door gerecirculeerd.

Voor het ontwerp van de installaties heeft Bosman Van Zaal de duurzame kernwaarden van de kwekerij als uitgangspunten genomen. De omvangrijke waterinstallatie bestaat uit silo’s, bassins, bemestingsunits, pompen en filters, druppelinstallaties, schoonwaterinstallaties en rioolwateraansluitingen. Specifiek afgestemd op de behoefte van het gewas en het duurzaamheidsbeleid. De geavanceerde elektrotechnische installatie integreert alle systemen die speciaal ontwikkeld zijn voor de teelt van tomaten en aardbeien. Het geheel wordt aangestuurd door een Hoogendoorn iSii proces klimaatcomputer, die door Bosman Van Zaal is geïnstalleerd.

Bosman Van Zaal ontwikkelt innovatieve, duurzame en geïntegreerde oplossingen voor de internationale tuinbouw, op het gebied van data, logistiek en teelt. Hun software en installaties werken samen aan het ideale teeltklimaat, het beste ruimtegebruik, het laagste energieverbruik en een optimale inzet van arbeid. Bosman Van Zaal heeft meerdere vestigingen, waaronder een kantoor met magazijn in Geldern, Duitsland.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
[email protected]
www.bosmanvanzaal.com

Publicatiedatum: