Consumentenprijzen AGF stijgen minder hard

In de afgelopen maanden zijn de voedselprijzen voor consumenten minder hard gestegen dan in voorgaande perioden. Het CBS meldt dat in september 2022 de prijsindex van alle voedingsmiddelen 1% hoger lag dan in juli. De consumentenprijs van aardappel daalde in deze periode zelfs met 7%. De consumentenprijzen van groenten en fruit stegen in augustus en september respectievelijk met 3% en 2%. Dit blijkt uit de tweemaandelijkse toelichting op de voedselprijzen-monitor van Wageningen Economic Research en CBS.

Ondanks deze prijsnivellering in augustus en september zijn de consumentenprijzen van voedingsmiddelen de afgelopen 12 maanden nog steeds fors gestegen met 13%. De inflatie bij plantaardige producten is onder het gemiddelde. Aardappelen zijn 1% duurder dan vorig jaar, fruit 5% en groenten nog 11%. Maar aardappelen en groenten worden in de loop van de winter duurder.

Goedkopere aardappelen voor de consument, telersprijs stijgt

Groentenprijzen sterk seizoengebonden

Ontwikkeling consumentenprijs van fruit

Bron: Agrimatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.