"Er is zo veel vraag dat we besloten hebben om deze winter toch te telen"

Deense tomatenteler start toch met winterteelt, ondanks aankondiging stop

Alfred Pedersen & Søn, één van de grootste tomatentelers in Denemarken, start weer met de winterteelt. "We hebben zoveel vraag van onze klanten die onze producten in de winkels willen hebben, dat we besloten hebben een deel van de winterproductie op te starten", zegt Mads Pedersen, CEO van Alfred Pedersen & Søn.

Begin september kondigde het bedrijf aan de teelt in de winter volledig stop te zetten wegens te hoge elektriciteitsprijzen. In bijna twee maanden tijd is de situatie veranderd. "De energieprijs gaat omlaag," wijst Mads erop. "Dus het ziet er momenteel iets gunstiger uit. Ik denk dat het de goede kant op gaat. Daarom hebben we besloten om een deel van onze winterteelt te starten."

Dat betekent niet dat de energieprijzen terug zijn bij die van voor de crisis. "Hoewel gunstig, is energie nog steeds erg duur. Daarom doen we slechts 25% van onze teeltcapaciteit, en zullen de producten ook iets duurder zijn. Vanaf nu zijn we beperkt in wat we kunnen doen, maar we doen dit voor de lokale vraag die blijft komen." 

De teler publiceerde een LinkedIn-bericht over het nieuws.

Voor meer informatie:
Alfred Pedersen & Søn 
tomater.dk

 
 
 

Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven