Marokkaanse koning roept op tot nieuwe aanpak van waterschaarste

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft opgeroepen tot hernieuwde en dringende actie om de water- en maatschappelijke crises aan te pakken die alle sectoren en de economische groei van het land beïnvloeden. De koning wijdde een groot deel van zijn toespraak tijdens de opening van het wetgevende jaar aan het bespreken van de watercrisis. Hij benadrukte dat de huidige toestand van de watervoorraden "ons allen aangaat: overheid, instellingen en burgers".

De koning riep op tot gedeelde verantwoordelijkheid en een "zorgvuldige omgang" met water en waarschuwde dat de waterkwestie niet "mag worden uitgebuit voor politieke doeleinden, noch mag worden gebruikt om sociale spanningen aan te wakkeren." Hij riep ook op tot "grotere inspanningen voor een rationeel en verantwoord gebruik van water".

Een van de initiatieven die Marokko dit jaar introduceerde was het Nationaal Programma voor Drinkwatervoorziening en Irrigatie 2020-2027, gelanceerd door het Bureau voor Elektriciteit en Drinkwater (ONEE). Het programma heeft tot doel de capaciteit van de Marokkaanse dammen te verhogen van 18 miljard kubieke meter naar 27 miljard. De maatregelen van Marokko omvatten ook de bouw van waterontziltingsinstallaties, evenals bassins en dammen.

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.