Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennisvragen Glastuinbouw Waterproof

De komende weken zal de tuinbouwsector de kennisvragen inventariseren die er liggen binnen het Innovatieprogramma Glastuinbouw Waterproof. Recent is namelijk de oproep 2024 voor nieuwe PPS-projecten vanuit de Topsector geopend. De komende maanden zal Glastuinbouw Waterproof gebruiken om (samen met kennisinstellingen) nieuwe projectvoorstellen te formuleren die voor financiering kunnen worden ingediend bij de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en bij Stichting Kennis in je Kas.

Glastuinbouw Waterproof heeft als doel om tot een (nagenoeg) nul-emissie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen in 2027 te komen. Waterkringloopsluiting op bedrijfs- of gebiedsniveau is hierbij essentieel, alsmede de beschikbaarheid van voldoende goed gietwater. Om de doelstelling te bereiken is samenwerking van groot belang. Samenwerking tussen ondernemers, ketenpartners, wetenschap en overheden. Binnen Glastuinbouw Waterproof vinden diverse projecten samen met hen plaats op het gebied van optimaal hergebruik, beperken emissie, telen op alternatieve teeltsystemen, ontwikkelen van ontsmettings- en zuiveringstechnieken.

Hebben telers idee├źn voor projecten en/of kennisvragen die binnen het programma Glastuinbouw Waterproof kunnen vallen, dan hoort de organisatie dat graag. U kunt hiervoor contact opnemen met Margreet Schoenmakers en/of met uw netwerkco├Ârdinator van Glastuinbouw Nederland. Doet u dit het liefst voor 8 mei, om zeker te zijn dat Glastuinbouw Waterproof uw idee nog mee kan nemen in de lopende inventarisatie.

Bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: