Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko streeft naar 1 mln hectare druppelirrigatie

Marokko geeft een sterke impuls aan de uitvoering van het Nationale Programma voor Drinkwatervoorziening en Irrigatie (PNAEPI) 2020-2027 en de Génération Green 2020-2030 strategie. Minister van Landbouw Mohamed Sadiki onderstreepte onlangs tijdens de conferentie "Water en Voedselveiligheid: Veerkracht en Duurzaamheid" in Casablanca het belang van de land- en tuinbouw als de ruggengraat van de ontwikkeling van het land.

Het PNAEPI voorziet in een investering van 165 miljard dirham (€15,5 mld), aangevuld met 50 miljard dirham (€4,7 mld) voor de Génération Green strategie. De fondsen zijn gericht op het versterken van de land- en tuinbouwsector en het verbeteren van het waterbeheer. Marokko is erin geslaagd om tegen eind vorig jaar 824.000 hectare te voorzien van druppelirrigatie, dit is 50% van het geïrrigeerde areaal. Het doel is om dit tegen 2030 uit te breiden tot een miljoen hectare.

De minister had het ook over de bouw van nieuwe stuwdammen, de onderlinge verbinding van waterbekkens in de regio's Sebou-Bouregreg-Oum Rbia-Tensift en Loukkos-Tangérois, en over ontzilting als maatregel om de watervoorziening te garanderen.

Bron: aenverde.es

Publicatiedatum: