Bijna 6000 zonnepanelen zorgen voor energieneutraal proces bij Kraaijeveld

Het dak van Kraaijeveld Groente en Fruit is omgebouwd tot zonnepark. 5.930 zonnepanelen zijn aangelegd om de dagelijkse zonnestralen op te vangen en energie te leveren. Dit project draagt bij aan de visie van het bedrijf op een duurzame toekomst, zo meldt het bedrijf.

Van oud dak naar zonnepark
Verduurzaming van de locatie stond hoog op het wensenlijstje toen het bedrijf, inmiddels zeven jaar geleden, verhuisde naar Maasland. Voor de 23 koelcellen, grote koelhal en apparaten is dagelijks veel stroom nodig. Daarom leek het de directie goed om energieneutraal te kunnen opereren. Toen bleek dat het dak van 20.000m2 aan vernieuwing toe was, bleek het een mooi moment om zonnepanelen aan te leggen.

Meer dan zelfvoorzienend
De zonnepanelen leveren 2.164.450 Wattpiek energie. Het doel om energieneutraal te kunnen opereren is hiermee behaald en houdt Kraaijeveld zelfs stroom over. Daarnaast is er nog ruimte op het dak van het kantoor om zonnepanelen aan te leggen. Momenteel wordt er gekeken naar de mogelijkheden om ook hier energie op te wekken.

Werken en rijden op elektriciteit
Niet alleen met zonnepanelen slaat het bedrijf een duurzame weg in. In 2021 is Kraaijeveld gestart met het vervangen van het wagenpark, om zo plaats te maken voor elektrische bedrijfsauto’s. Inmiddels zijn er ook meer dan 30 laadpalen geïnstalleerd, zodat het bezoekers en personeel alle ruimte hebben om hun accu vol te laden.

Voor meer informatie:
Kraaijeveld
Herenlaan 27
3155 DC Maasland
Tel: +31 10 750 43 00
info@kraaijeveld.com  
www.kraaijeveld.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven