Ersan Yildizak, disFruta Fruchtimport:

"We willen dat groot Turks merk weer zijn status van weleer krijgt op de Duitse markt"

Tot het begin van de jaren 2000 was Avci één van de grootste merken in de Turkse groenten- en fruithandel. Desondanks moest het bedrijf ongeveer twintig jaar geleden zijn activiteiten staken. Ersan Yildizak, directeur van disFruta Fruchtimport vertelt dat de zoon van de voormalig eigenaar van Avci dit merk wil helpen om in Duitsland weer zijn vroegere status te herwinnen.

"Dit jaar zijn we begonnen met de verkoop van trostomaten van het merk Avci, die ook aan verschillende retailketens geleverd worden. Als Turkse groenten- en fruitleverancier wil Avci nu ook in Europa weer voet aan de grond krijgen", zegt Ersan. Hoewel Ersan over het algemeen blij mag zijn met een goede vraag naar zijn producten, werd ook zijn bedrijf getroffen door verschillende problemen.

"Door het slechte weer in Turkije valt het fruitseizoen ook dit jaar eerder slecht uit, zoals al te zien was bij het kersenseizoen", zegt Ersan. "Ook het druivenseizoen zal vrij mager uitvallen, aangezien er voor de Europese markt alleen nog maar druiven uit tunnelteelt aangeboden kunnen worden. De druiven uit de vollegrondsteelt werden vrijwel allemaal vernietigd door de regen. De prijzen stijgen gestaag, omdat er nog maar weinig druiven van goede kwaliteit voorhanden zijn. Daar komt nog bij dat de expediteurs ook meer zijn gaan vragen voor leveringen van Turkije naar Duitsland."

Al tijdens het kersenseizoen in juni waren er moeilijkheden als gevolg van het weer. Daarbij kwamen nog de enorm gestegen vrachtwagen- c.q. transportkosten, energieprijzen en kosten voor koelhuizen en andere factoren. "Zwarte meloenen en verse vijgen van het merk Aşkar verkopen nog steeds goed. De vijgen verkoopt disFruta zowel aan supermarkten alsook aan de groothandel. "Het seizoen begon begin september en zou nog een maand kunnen duren. De vijgen verkopen we in eenheden van 1,5 kg en in eenheden van 10x500 gram", zegt Ersan.


Foto's van disFruta

Voor meer informatie:
Ersan Yildizak
disFruta Fruchtimport GmbH
Herzogstraße 28
D-42103 Wuppertal, Duitsland
Tel: +49 202 7475620
info@dis-fruta.de  
www.dis-fruta.de    


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven