Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote Georgische kruidenteler staakt export vanwege grote binnenlandse vraag

Herbia is een hightech teelt- en productiebedrijf in Tskaltubo, dat tot 30 soorten kruiden, groenten en diverse soorten sauzen produceert. Het bedrijf is een belangrijke speler op de Georgische markt voor aromatische kruiden en liet in een verklaring weten hoe de situatie momenteel is. Zurab Janelidze, de oprichter van het bedrijf, zei daarin dat de verkoop van Herbia-producten op de lokale markt de afgelopen jaren elk jaar met 30-40% is gestegen. Herbia is in dit verband voorlopig gestopt met de export van aromatische kruiden en bedient alleen nog de lokale markt.

"Er is zo'n toegenomen vraag naar onze producten op de lokale markt dat we een aantal maanden stoppen met exporteren. De reden hiervoor is dat we niet genoeg producten kunnen leveren aan Europa," aldus Janelidze.

Het bedrijf stuurt zijn producten naar de buitenlandse markt in de late herfst en het vroege voorjaar, maar de export bedraagt nooit meer dan 2-3% van de totale productie van het bedrijf. "We verkochten onze producten in de Europese Unie. Meestal in Duitsland, Nederland, Bulgarije en zelfs de Baltische staten. Maar uiteindelijk blijven we alleen aan Bulgarije leveren, omdat we qua hoeveelheid niet meer aan de vraag van andere buitenlandse markten kunnen voldoen," voegde hij eraan toe.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: