Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe eetbare coating verlengt houdbaarheid

Een team van onderzoekers aan het Indian Institute of Technology - Guwahati heeft een eetbaar materiaal ontwikkeld dat, met een coating op groenten en fruit, de houdbaarheid aanzienlijk verlengt. Het materiaal werd getest op aardappel, tomaat, groene paprika, aardbei, Khasi mandarijn, appel, ananas en kiwi. Het bleek deze groenten bijna twee maanden vers te houden.

Het team gebruikte een mix van een extract van een mariene microalg, Dunaliella tertiolecta genaamd, en polysacchariden om het te produceren. De microalg staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen en bevat verschillende bioactieve verbindingen zoals carotenoïden en eiwitten. Ze wordt ook gebruikt om algenolie te produceren. Nadat de olie is geëxtraheerd, wordt het residu meestal weggegooid.


Foto: IIT Guwahati

De onderzoekers gebruikten extracten van dit residu bij het formuleren van hun film, in combinatie met chitosan, dat een koolhydraat is. Het heeft ook antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen en kan worden verwerkt tot een eetbare coating.

Bron: deccanherald.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven