Het overgrote deel van de tomaten in blik die in de Nederlandse supermarkten zijn te vinden, worden verbouwd in de regio Apuliƫ; dat is die hak van de Italiaanse laars. De reden waarom die blikjes met tomaat zo goedkoop zijn, wordt duidelijk als men de omstandigheden ziet waaronder de plukkers van die tomaten leven. Slechte huisvesting, lage lonen en andere vormen van uitbuiting zijn er aan de orde van de dag. Correspondent Angelo van Schaik neemt een kijkje bij stichting Casa Sankara en doet verslag in een reportage voor Bureau Buitenland van NPO Radio 1.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
"Een merk in vers is niet zo handig als je niet van gedoe houdt'
-
Passie uit 't Kassie: nieuw bier met passiefruit
-
Importeur moet ook zelf douaneregels kennen
-
Jongeren kiezen massaal voor ‘On the Go’-maaltijden
-
Peruaanse export diepgevroren aardbeien +38%
-
Maaltijden als legoblokjes: "Met deze componenten kun je honderden combinaties maken"
-
Italiaanse politie onderschept 42.000 kilo tomatenpuree met valse herkomstlabels
-
Roerbak- of wokgroente: wat is het verschil?
-
Brouwerij maakt bier met Westlandse druiven
-
EU-verbod op vleesnamen voor plantaardige producten? "Dat zal ons worst wezen!"