Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterde coating voor betere lichtinval én energiebesparing

ReduSystems heeft haar product AntiReflect verbeterd. Sinds de introductie heeft de R&D afdeling hard gewerkt om de formule van AntiReflect verder te verbeteren. Verbeteringen betreffen een betere slijtvastheid en een lagere kostprijs. Beide ontwikkelingen zullen direct merkbaar zijn voor telers, belooft de producent. 

AntiReflect verbetert de lichtinval. Het aanbrengen van deze coating aan de buitenzijde van het kasdek zorgt ervoor dat de reflectie van het glas wordt verminderd. Ongeacht het type glas, er is altijd een klein deel dat niet in de kas kan komen. AntiReflect verbetert de lichtinval met 2,5 tot 3%. Dit heeft direct invloed op de energiebehoefte, want telers merken dat de kas 's morgens sneller opwarmt, waardoor stookkosten worden bespaard.

Meer producten
Naast AntiReflect biedt ReduSystems diverse producten die de lichtinval in kassen verbeteren. AntiCondens zet de gecondenseerde waterdruppels om in een waterfilm, waardoor de lichtinval in glazen kassen met 5% verbetert en in kunststof kassen tot 15%.

Het goed reinigen van het glas aan zowel de buiten- als de binnenzijde helpt ook bij het verkrijgen van het meeste licht, en dus energie, in de kas. GS-4 verwijdert alle vervuiling zonder dat de teler hoeft te borstelen. Het zien van vervuiling op het glas betekent dat er al zo'n 10% aan lichtinval verloren is gegaan. Het regelmatig reinigen van het glas met GS-4 draagt dus ook bij aan energiebesparing.

Tenslotte is er PipePaint, de volgens ReduSystems enige wateroplosbare verf voor verwarmingsbuizen. Naast het beschermen van de verwarmingsbuizen tegen roest en het verbeteren van de lichtreflectie met 50%, verbetert het ook de warmteoverdracht met maar liefst 10%. Met ReduSystems PipePaint is het niet nodig de verwarmingsbuizen 48 uur lang te verwarmen tot 80°C om eventuele schadelijke dampen te verwijderen.

De huidige energiecrisis dwingt kwekers om creatiever en doordachter te zijn in hun vak. Het combineren van verschillende ReduSystems producten helpt telers energie te besparen door de lichtinval en warmtetransmissie in hun kas te optimaliseren. 

Voor meer informatie:
ReduSystems

www.redusystems.nl

Publicatiedatum: