Bij indoor farming draait alles om het maximaliseren van de voedselproductie per hectare, maar telers die hun opbrengst verder willen verhogen, zouden volgens Ultimation Industries moeten overwegen om "omhoog" te groeien met behulp van transportbandtechnologieën die gebruikmaken van de beschikbare verticale ruimte binnen een faciliteit.

Ultimation is een direct-to-consumer transportbandenfabrikant voor voedselverwerking, vertical farming, opslag, levering en andere industrieën.

Productiviteit verhogen
"Transportbanden zijn een van de eenvoudigste en snelste productiviteitsverbeteringen die een snelgroeiend bedrijf kan doorvoeren en zijn bijzonder geschikt voor de vertical farmsector", zegt Richard Canny, president van Ultimation.

"Eenvoudige rollenbanen of bovenloop I-balk trolleys kunnen een terugverdientijd van dagen of weken hebben, terwijl grotere, op maat gebouwde systemen vaak een terugverdientijd van 3 tot 6 maanden hebben." Ultimation bouwt zulke material handling systemen.


Richard Canny

Misschien wel de meest voor de hand liggende manier waarop transportbandtechnologieën kunnen helpen de productiviteit van indoor farming te verhogen, is door gebruik te maken van ongebruikte verticale ruimte boven een werkruimte. Bovengrondse transportbanden kunnen kweekbakken optillen wanneer ze niet actief zijn, waardoor meer producten kunnen worden geteeld binnen dezelfde ruimte. De transportbanden kunnen ook helpen snel en veilig planten van punt A naar punt B te brengen.

Ultimation gebruikt materialen van gegalvaniseerd staal, verzinkte materialen en gepoedercoate frames die zijn goedgekeurd voor food-grade toepassingen. Ze zijn daarnaast gemakkelijk schoon te maken; nog een productiviteitsbesparing voor binnenkwekers.

Diverse opties mogelijk
Verschillende soorten transportsystemen worden doorgaans gebruikt voor verschillende delen van het kweekproces, aldus Richard. Voor de delen van de kwekerijen waar de planten stilstaan, kunnen eenvoudige, gestandaardiseerde material-handlingsystemen worden gebruikt. Verticale transportbanden of horizontale transportbanden kunnen worden aangepast aan de behoeften van de teler.

Zodra de planten zijn gegroeid, zijn meer geavanceerde technologieën nodig, zoals geautomatiseerde gemotoriseerde transportbanden en automatische opslag- en ophaalsystemen. Deze moeten de producten veilig naar de oogstruimte brengen. De meest gebruikte industriële automatiseringsapparatuur voor Controlled Environment Agriculture zijn zwaartekracht-, transportband-, en skatewiel- of flowrail-transportbanden. Deze systemen maken gebruik van de zwaartekracht om de lading te verplaatsen.

Optimaliseren van de ruimte
"De best geplande en best geleide indoor farming-faciliteiten houden rekening met de groeicyclus van het product en zullen waarschijnlijk een combinatie van transportbandsysteemontwerpen gebruiken om de productiviteit te maximaliseren," zegt Richard. "Onze ingenieurs begrijpen de economische aspecten van indoor farming en kunnen telers helpen bij het ontwerpen, bouwen en implementeren van material handling-oplossingen die voldoen aan hun behoeften en budget."

Voor meer informatie:
Kali Cresent
Ultimation Industries, LLC
+1 586-771-1881 
kcresent@ultimation.net
www.ultimation.net