Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Let op bij gebruik van oppervlaktewater in tijden van droogte"

Door de aanhoudende droogte en het warme weer van de afgelopen tijd, is het neerslagtekort inmiddels opgelopen tot boven de lijn van de 5% droogste jaren. Ondanks een enkele regendag zal het tekort naar verwachting de komende weken alleen maar oplopen. De aanvoer door de Rijn is nu al laag en zal de komende tijd verder afnemen. Reden voor Guus Meis om bij Glastuinbouw Waterproof, na een blik op de de droogtemonitor van het KNMI, te wijzen op de gevaren van gebruik van oppervlaktewater.

Telers die oppervlaktewater gebruiken voor hun teelt, krijgen het dringende advies goed op te letten wat er in hun regio is toegestaan. Daarnaast is het in deze periode van belang de kwaliteit van het oppervlaktewater extra in de gaten te houden. Door de droogte kan het oppervlaktewater zouter zijn dan gebruikelijk, wat gevolgen kan hebben voor de teelt.

Bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: