Meer Ierse aardbeien voor Aldi door uitbreiding bij teler

Aldi zal dit jaar in zijn 146 Ierse winkels meer dan 1500 ton in Ierland geteelde Bord Bia Quality Assured aardbeien verkopen, wat neerkomt op een stijging met 15% ten opzichte van 2020. Sunglow Nurseries, gevestigd in Rush, levert de Ierse aardbeien aan Aldi.Als direct resultaat van Aldi's langetermijnpartnerschap met Sunglow Nurseries heeft de teler in Noord-Dublin € 1,2 mln kunnen investeren in een nieuwe uitbreiding van zijn kasfaciliteiten met een oppervlakte van 0,7 ha.

De kas zal Sunglow Nurseries in staat stellen zijn capaciteit met 17% te verhogen en 10 nieuwe banen te creëren.

John Curtin, inkoopdirecteur van de Aldi-groep: "Voor Aldi-shoppers is het kopen van Ierse producten altijd hun eerste keuze. Wij zijn verheugd Ierse aardbeien te kunnen aanbieden en met Sunglow Nurseries samen te werken omdat hun aardbeien altijd van de hoogste kwaliteit zijn."

John Mc Guinness, directeur van Sunglow Nurseries, voegt hieraan toe: "We zijn verheugd dat we Aldi Ierland kunnen blijven voorzien van Bord Bia Quality Assured aardbeien. Wij doen vooral zaken met Aldi en dankzij de voortdurende klantenkring van Aldi hebben wij kunnen investeren in een nieuwe milieuvriendelijke kas die ons heeft geholpen onze teelt te verhogen. We weten dat alle geweldige klanten van Aldi van onze aardbeien zullen blijven genieten!"

"Donnelly's is verheugd een kleine rol te kunnen spelen in het voortdurende succes van Sunglow Nurseries, in combinatie met onze eigen langdurige relatie met Aldi Ireland. We kijken uit naar nog vele jaren waarin fantastische Ierse aardbeien van topkwaliteit worden geteeld," aldus Paul Hussey van Donnelly's.

Voor meer informatie:
Paul Hussey
Donnelly Fruit & Veg
+353 1 8908100
paul.hussey@donnelly.ie   
www.donnelly.ie 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven