Marcel van der Pluijm, Feeling Fresh:

"Huidige wisselkoers supergunstig voor export naar Noord-Amerika"

Tholen - Dinsdag bereikte de waarde van de euro ten opzichte van de dollar voor het eerst in twintig jaar de grens van pariteit. De afgelopen twee decennia was een euro meer waard dan een dollar, met het hoogtepunt in 2008. Toen had 1 euro een waarde van 1,60 dollar. In 2014 liep de waarde van de euro al fors terug en sinds vorig jaar zomer is er een nieuwe daling ingezet. 

Voor veel importeurs leidt de zwakke euro tot hoofdbrekens, zo niet voor de exporteurs naar Noord-Amerika. "Voor ons als exporteurs die in dollars offreren is de huidige wisselkoers super gunstig. Ten opzichte van vorig jaar scheelt het maar liefst 19%", bevestigt Marcel van der Pluijm van Feeling Fresh. De exporteur geeft aan dat hij dagelijks wel een paar keer de wisselkoers checkt. "Nu komt het naar ons toe, maar we weten ook dat het andersom kan zijn."

"Daarbij komt het feit dat de luchtvrachttarieven op de Atlantische route na twee jaar eindelijk weer zijn gedaald, met 30% in de afgelopen twee maanden. Die combinatie van de wisselkoers en luchtvracht zorgt voor ons gelukkig weer eens tot een versnelling van de export. We zitten zeker nog niet op het niveau van een topjaar als 2016, maar er gaan in elk geval weer meer paprika's, aubergines en pepers weg dan vorig jaar." 

Voor meer informatie:
Marcel van der Pluijm
Feeling Fresh
+31 (0)6 53 37 28 91
marcel@feelingfresh.nl     
www.feelingfresh.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven