Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naktuinbouw bezoekt Ethiopië om kennis te delen

In Ethiopië hebben lokale telers grote behoefte aan goed uienzaad van lokale OP-rassen. Een goed inspectiesysteem ontbreekt echter, waardoor er veel slechte kwaliteit op de markt is. SNV vroeg Naktuinbouw om haar kennis op het gebied van keuringen met de lokale overheid te delen.

Als de overheid van Ethiopië een goed systeem van officiële controles heeft, helpt dat uiteindelijk ook Nederlandse bedrijven die in dit land zaad willen produceren voor de wereldmarkt. Dirk-Jan Beerepoot en Marjan Folkers bezochten het land van 16 tot 21 mei om te beoordelen waar behoefte aan is.

Naast vele teelttechnische aanbevelingen deden ze suggesties voor het aanpassen van de wetgeving. Die is nu sterk gebaseerd op certificering van zaaizaad van landbouwgewassen (mais, graan). Dit past echter niet bij groentezaden en al helemaal niet bij Open Pollinated (OP)-rassen. SNV gaat met alle aanbevelingen aan de slag.

Voor meer informatie:
Naktuinbouw
www.naktuinbouw.nl   
info@naktuinbouw.nl    

Publicatiedatum: