Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Azerbeidzjaanse tomatenexport bereikt € 87,2 miljoen in januari-mei 2022

Volgens het exportoverzicht van juni van het Centrum voor Economische Hervormingen Analyse en Communicatie van Azerbeidzjan heeft het land haar niet-olie-export in de periode januari-mei 2022 met bijna 269 mln euro, of 30,9 procent, opgevoerd. De opbrengsten van groenten en fruit steeg met 6,4 procent tot 210,1 miljoen euro in vergelijking met januari-mei 2021. De uitvoer van tomaten bereikte 87,2 miljoen euro.

Het exportonderzoek omvatte ook gegevens over exportorders die door het portaal azexport.az zijn ontvangen. Van januari tot en met mei 2022 ontving het portaal voor in totaal 206,1 miljoen euro aan orders. In mei 2022 bedroeg de waarde van de door het azexport.az-portaal ontvangen uitvoerbestellingen 50,1 miljoen euro. Opgemerkt moet worden dat het portaal tussen januari 2017 en 31 mei 2021 ruim 2,9 mld euro aan exportorders ontving uit 145 landen.

Bron: azernews.az

Publicatiedatum: