Eerste roze Barbastro-tomaten goed ontvangen op de Spaanse markt

De eerste roze Barbastro-tomaten die afgelopen zaterdag te koop zijn aangeboden bij de kramen op marktplaatsen in de Noord-Spaanse provincie Huesca hebben volgens Óscar Olivera, voorzitter van de Vereniging van Telers van de Roze Barbastro-Tomaat, en Armando Mestre, een teler, uitstekende commentaren gekregen door de kopers, die vooral de kwaliteit van het product benadrukten.

Mestre heeft 30.000 tomaten geplant op percelen in de gemeente Pozán de Vero. "De meeste verse tomaten bestemmen we voor de directe verkoop en de rest gaat naar de verwerkingsbedrijven. Tomatensaus is zeer populair, maar de vooruitzichten voor het seizoen van het verse product zijn ook goed. Toch zal het nodig zijn om de prijzen een beetje te verhogen omdat de kost voor meststoffen en andere grondstoffen is gestegen."

Het seizoen 2021 werd afgesloten met ongeveer 2.200 ton. "De uiteindelijke opbrengst zal vergelijkbaar zijn met die van vorig seizoen, want het weer is tot nu toe erg goed en in april ontsnapten we net aan de strenge vorst", zegt Óscar Olivera.

"Het aantal telers blijft min of meer stabiel. Er zijn er twee of drie bijgekomen, maar elk met een eerder beperkt areaal. De deuren van de vereniging blijven voor iedereen open. We hopen nu dat de prijzen nog wat kunnen stijgen om de teelt economisch haalbaar te houden."

Bron: diariodelaltoaragon.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven