Demonstratieproef ionspecifiek bij tomatenteler gestart

Sinds de start in 2019 zijn in het project ionspecifiek telen flink wat stappen gezet in de ontwikkeling van het ionspecifiek meten en telen. Momenteel wordt de Celine getest in de praktijk bij tomatenteeltbedrijf Kwekerij Lijntje, zo valt te lezen op Glastuinbouw Waterproof. De eerste twee updates over de proef zijn naar buiten gekomen. 

Binnen het project wordt de mogelijkheid onderzocht van het werken met een verbeterde ionspecifieke meter én een digitaal beslissysteem (BemestingsadviesTool) om de bemesting te optimaliseren - wat naar verwachting meer opbrengst/kwaliteit levert - en te automatiseren.

Demonstratie ionspecifiek telen
De ionspecifieke meter Celine is doorontwikkeld en de toepasbaarheid is getest binnen het project. De resultaten zijn zodanig goed dat we binnen het project toe zijn aan het stadium van het testen van de ionspecifieke meter in een demonstratieproef. Eind 2021 is de BCO, gerelateerd aan dit project, op zoek gegaan naar bedrijven om het potentieel van ionspecifiek telen te demonstreren. De keuze viel op Kwekerij Lijntje. 

Het project
Het verwerken van bemestingsinformatie vereist veel kennis. Vergissingen hebben vergaande gevolgen voor de gezondheid van het gewas en de opbrengst en kwaliteit. Het huidige systeem van voeding doseren in de glastuinbouw gaat uit van aanpassingen eens per 7-14 dagen na analyse van een monster van de voedingsoplossing rond de wortels.

Bekijk de twee updates via dit bericht op Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven