Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen peperexport naar Nederland, maar Suriname op goede weg met export groenten en fruit naar Europa

Suriname krijgt ten aanzien van de export van verse groenten en fruit naar Europa minder notificaties van Nederland van partijen die afgekeurd zijn. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zei tijdens de begrotingsbehandeling, dat na zijn overname er continu notificaties kwamen uit Nederland van partijen die afgekeurd waren. Vorig jaar, 15 juni, is besloten om de export voor vier producten stop te zetten om eerst ons huiswerk goed gedaan te hebben.

Het gaat om antroewa, boulanger, peper en bitawiri. De overige producten mochten geëxporteerd worden. Er zijn toen 23 inspecteurs getraind. Op 15 oktober is de export weer vrijgegeven. “We zagen weer hetzelfde beeld van 15 oktober tot en met 5 november. In die periode zijn ongeveer vijftien notificaties binnengekomen. Toen zijn we strenger gaan optreden. We hebben de exporteurs gezegd, dat als zij een notificatie hebben voor boulanger wij de export van boulanger bij hun zullen stopzetten totdat zij hun zaken op orde hadden. Dat heeft vruchten afgeworpen. In december hadden we vier notificaties, in januari geen enkel, in februari geen enkel, in maart een notificatie en van april zijn de cijfers nog niet binnen”, sprak de minister.

Lees hier verder op Suriname Herald.

Publicatiedatum: