Zulkuf Yilmaz, Yilmaz Radijs:

"Ouderwetse pieken en dalen van vroeger hebben we niet meer op de radijsmarkt"

Tholen - "Ondanks de warme temperaturen van de afgelopen weken zijn we het seizoen goed begonnen, de frissere nachten en zonnige middagen zorgen voor kwalitatieve knollen", vertelt Zoef Yilmaz van Yilmaz Radijs.

"De vraag vanuit de markt is tot op heden goed en loopt evenredig met het areaal wat wij telen. De afgelopen jaren is de radijsmarkt veranderd tot een vrij stabiele markt, die goed onderverdeeld is, de ouderwetse pieken en dalen van vroeger zijn tegenwoordig niet meer aan de orde. Dit is maar goed ook, zeker nu met alle onrust met betrekking tot het leveren van grondstoffen tot energieprijzen aan toe."

"Zeker het laatste heeft ons de afgelopen winter aan het denken gezet, waardoor wij op een gegeven moment het besluit hebben genomen om 70% minder te gaan belichten dan voorgaande jaren waarin wij juist fors inzetten op het belichten van onze teelt in de wintermaanden. Dit was bijzonder jammer, zeker vanuit kwaliteitsoogpunt willen wij juist graag meer gaan belichten", aldus Zoef.

"Vanwege de goede temperaturen onder ander in het Pfalz-gebied en Engeland is het seizoen voor buitenteelt ook eerder begonnen waardoor bepaalde exclusieve retailers ook eerder de omschakeling maakten naar buitenteelt, ook hier merken we dat er momenteel flink meer volume in zowel bosradijs als losse radijs beschikbaar is, wat tegelijkertijd een goede invulling heeft op de vraag vanuit de markt."

Voor meer informatie:
Yilmaz Radijs
ABC Westland 417
2685 DE Poeldijk
+31 (0)6 1941 8327
+31 (0)174 246 782
info@yilmazradijs.nlĀ 
www.yilmazradijs.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven