Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ingrid Becks, Ctgb:

"Verborgen gewasbeschermingsclaims biostimulanten zijn geen goede ontwikkeling"

Gewasbeschermingsbedrijven ontwikkelen steeds meer groene middelen. “Die trend zien wij als toelatingsinstantie ook: er is een duidelijke vergroening van de aanvraagportefeuille. Een aanzienlijk deel van de nieuwe stoffen die het Ctgb beoordeelt, betreft micro-organismen”, zegt Ingrid Becks in het Nefyto Bulletin, nr. 1 van 2022.

Levert dit extra werk op? “Het vraagt vooral specifieke kennis. Het Ctgb heeft die in huis en heeft sinds enkele jaren een zogeheten Green Team, speciaal voor dit soort middelen.”

Sommige producten, bijvoorbeeld biostimulanten, worden aangeprezen met een al dan niet verborgen gewasbeschermingsclaim. “Dergelijke claims op niet-gewasbeschermingsmiddelen zijn geen goede ontwikkeling”, zegt Ingrid Becks. “Op dit moment wordt er door LNV gewerkt aan de implementatie van de nieuwe Europese meststoffenwetgeving, waar biostimulanten onder gaan vallen. Dat zal meer duidelijkheid geven. Een stof is dan óf een gewasbeschermingsmiddel óf een biostimulant.”

De vraag is onderdeel van een uitgebreider interview met Becks in het Nefyto Bulletin. Lees het hier.  

Publicatiedatum: