Praktisch systeem om waterkwaliteit in vertical farm te testen

"Het KETOS-platform maakt gebruik van robotica met verschillende ontwikkelingen in cross-functionele engineeringdisciplines om continue realtime waterkwaliteitsgegevens binnen handbereik te hebben. Gebruikers hebben altijd en overal toegang tot het systeem",  zegt Meena Sankaran, oprichter en chief executive officer bij KETOS.

Het in Californië gevestigde bedrijf heeft een volledig geïntegreerde oplossing ontworpen voor wateranalyses op afstand, op aanvraag en ter plaatse. De technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor de glastuinbouw en verticale farming. Hier kan de waterkwaliteit het verschil maken tussen een gezonde teelt, waarbij miljoenen liters water worden bespaard door hergebruik, en een teelt met onevenwichtige voedingsstoffen of ziekteverwekkers.

De KETOS-oplossing is een uitgebreide hardware- en softwareoplossing. De hardware wordt naast het irrigatiesysteem geïnstalleerd om de kwaliteit te analyseren van het water dat de kas binnenkomt (d.w.z. gemeentelijk water of bronwater) en het water dat het teeltareaal verlaat. Het softwareplatform stelt gebruikers in staat om realtime en oudere gegevens te analyseren, testen te plannen, rapporten te genereren, waarschuwingen in te stellen en voorspellende analyses te gebruiken.

"Als we kijken naar de huidige staat van de industrie in termen van de analyse van de waterkwaliteit, hangt alles af van laboratoria en handmatige beoordelingen. Telers geven veel geld uit voor labtesten en wachten 8-10 dagen op resultaten. Dit is afhankelijk van waar je bent gesitueerd. Hierdoor is het een statisch, reactief en arbeidsintensief proces", zegt Meena.

30+ parameters in de palm van je hand
In 2017 begon KETOS met het analyseren van drie parameters. Sinds maart 2022 kan de KETOS-oplossing 33 parameters analyseren. Tegen 2023 zullen dat er 38 zijn. De 33 parameters die momenteel geïntegreerd zijn, omvatten omgevingsstoffen (bv. TDS, temperatuur, geleidbaarheid, opgeloste zuurstof, zoutgehalte, pH, ORP), anorganische stoffen (bv. alkaliniteit, fluoride, hardheid), zware metalen en nutriënten. In de pijplijn zitten kalium, nikkel en mogelijk microbiële parameters.

Toch hoeven gebruikers niet steeds al deze parameters te testen. In plaats daarvan kunnen zij kiezen welke parameters moeten worden geanalyseerd. Ook hebben gebruikers de optie 'consistente monitoring' voor de milieuparameters, waardoor ze elke minuut gegevens kunnen verzamelen. Alle andere testen worden gepland, waarbij de frequentie door de gebruiker wordt gekozen. Volgens Meena 'analyseren de klanten van KETOS vertical farming hun waterkwaliteit gemiddeld één keer per dag, waarbij velen kiezen voor intervallen van 15-60 minuten voor bepaalde parameters.'

"Aanvankelijk dacht ik dat onze industriële klanten de meest frequente gebruikers zouden zijn, maar onze vertical farming klanten hebben iedereen verslagen. Zij veranderen vaak van voedingsoplossing en laboratoria kunnen hen niet bijhouden", zegt Meena. "Bovendien helpt het gebruik van KETOS hen water te besparen door effectieve dosering te vergemakkelijken en de noodzaak te verminderen om al hun water te lozen."

KETOS presenteert een 'transformatief bedrijfsmodel'
KETOS brengt niet alleen waterkwaliteitsanalyses en -resultaten ter plekke, maar heeft ook het traditionele prijsmodel voor labtesten veranderd door de prijs per test af te schaffen. In plaats daarvan hanteert KETOS een kosteloos model waarbij het bedrijf alleen een jaarlijks servicetarief rekent dat het volgende omvat:

- 24/7 monitoring
- Flexibele testmogelijkheden voor meer dan 30 parameters
- Opslag van gegevens
- Uitvoerbare analyses
- Interoperabel met systemen van derden
- Integratie van gegevens van derden
- Onbeperkte gebruikerslicenties
- Onbeperkte testfrequentie

Dit servicemodel op abonnementsbasis helpt bij de ingebruikneming van KETOS' technologie en maakt deze toegankelijk voor een breed scala van telers.

Voor meer informatie:
Meena Sankaran, oprichter en CEO
KETOS 
ketos.co
Info@ketos.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven