Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opbrengst voor Samen in Actie voor Oekraïne

Eerste frambozen van het seizoen geveild bij FruitMasters

Op woensdag 6 april is officieel het Nederlandse frambozenseizoen geopend bij FruitMasters. Op de veiling in Geldermalsen werd traditiegetrouw het eerste kistje frambozen geveild. “Deze framboos heeft een mooie kleur. De smaak is uniek en gaat gepaard met een fluweelzacht aroma”, vertelt teelspecialist zachtfruit Harrie Jonker. 

Veilingmeester Henk van Oosteren en teler Gerard Vos 

Frambozen van Hollandse bodem
De frambozen zijn afkomstig van teler Vos fruit uit Driel. Op het teeltbedrijf is iedereen altijd in de weer om frambozen te telen van topkwaliteit. “Wij zijn een familiebedrijf gelegen in de mooie Betuwse dorpen Driel en Andelst. We telen zowel binnen als buiten, om de productie te kunnen spreiden over een jaar”, vertelt Gerard Vos. De Hollandse frambozen bij FruitMasters zijn beschikbaar van begin april tot eind november.

"Een topras" 
"De Kwanza®-framboos die geveild werd, is een framboos van topkwaliteit en onderscheidt zicht door opvallend grote vruchten met een heldere kleur. Andere eigenschappen zijn de goede smaak en houdbaarheid. Bovendien is Kwanza voor de teler makkelijk te plukken. Al deze eigenschappen maken deze framboos tot een topras", zegt Harrie Jonker.

De veiling van het eerste kistje frambozen bracht dit keer €360 op en werd gekocht door FruitMasters Holland. Het bedrag werd geschonken aan Giro 555 Samen in Actie voor Oekraïne.

Publicatiedatum: