Growcoon maakt opmars in zachtfruit

Verschillende ondernemers uit de zachtfruitsector onderzoeken op dit moment de mogelijkheden van de Growcoon stek-en zaaiplug. Eén leverancier van uitgangsmateriaal voor zwarte bessenstruiken heeft reeds een deel van zijn productie met Growcoon opgezet, maar ook andere kwekers van uitgangsmateriaal voor aardbeien en frambozen gaan binnenkort aanvangen met de toepassing van Growcoon.

De Growcoon is een biologisch afbreekbare plug voor de tuinbouw, geschikt alle vermeerderingsmethoden, zoals zaaien, beworteling van stekken en weefselkweek. Door de toepassing van de Growcoon kunnen gewassen sneller uitgeleverd worden, is de groei meer uniform, de uitval beperkt en het productieproces een stuk efficiënter.

Praktijkonderzoek
Top op heden zijn het vooral kwekers uit de sierteelt en boonkwekerij die de Growcoon grootschalig toepassen, maar sinds enige tijd is er steeds meer interesse vanuit de zachtfruitsector, vooral omdat de biologisch afbreekbare plug makkelijker te verwerken is. Dat levert niet alleen een flinke arbeidsbesparing op, maar de kweker heeft ook minder last van plantuitval. Daarnaast wordt bij de kwekers onderzocht welk effect de Growcoon heeft op de productie en de kwaliteit van het product.

Substraat
In principe is elke type substraat, van welke substraatleverancier dan ook, geschikt voor de verwerking in de Growcoon. De receptuur hiervoor wordt bepaald door de kweker, eventueel in overleg met de Growcoon specialist van Klasmann- Deilmann Benelux.

Specialist
Kwekers die interesse hebben in de Growcoon geschikt voor de teelt van zachtfruit, kunnen contact opnemen met productspecialist Raymond van Ispelen via raymond.vanispelen@klasmann-deilmann.com of met Frank Lenkes via Frank.lenkens@klasmann-deilmann.com.

Voor meer informatie:
Klasmann-Deilmann
www.klasmann-deilmann.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven