Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deroose Plants overgenomen door AgriForce

AgriForce is een bindende overeenkomst aangegaan voor de overname van Deroose Plants, één van de grootste weefselkweekvermeerderingsbedrijven ter wereld met een sterke positie in de tuinbouw, plantagegewassen en fruit- en groentengewassen. De aankondiging komt kort na de overname van Delphy door AgriForce.

Deroose Plants Group is een wereldwijde leverancier van jong plantmateriaal voor kwekers en plantages. Deroose en haar dochteronderneming Exotic Plants produceren een grote verscheidenheid aan planten in hun laboratoria en kassen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Een team van meer dan 800 mensen bedient klanten wereldwijd met zowel jonge planten als eindproduct. 

De overname past perfect in de AgriForce-strategie. AgriForce Growing Systems Ltd. (NASDAQ: AGRI; AGRIW) is een AgTech-bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en verwerving van knowhow en intellectueel eigendom op het gebied van gewasproductie, aangevuld met geavanceerde AgTech-faciliteiten en -oplossingen.


Still uit video Deroose Plants

Florida Campus
Ingo Mueller, CEO van AgriForce Growing Systems, bevestigt: "Als aanvulling op het momentum van onze recente overname van Delphy, zijn we verheugd Deroose Plants te verwelkomen in de AgriForce-familie van bedrijven terwijl we doorgaan met onze visie om een ​​wereldleider te zijn in het leveren van voedingsmiddelen en plantaardige producten van de volgende generatie voor bedrijven en consumenten. Onze bedrijven zijn sterk gericht op het transformeren van de landbouwsector door middel van innovatieve technologieën en expertise die betere gewassen mogelijk maken met een verminderde impact op het milieu. We kijken er ook naar uit om te profiteren van een verscheidenheid aan zakelijke synergieën, waaronder het bouwen op hun Florida Campus om het R&D-innovatiecentrum van Delphy voor de Noord-Amerikaanse markten te repliceren.”

Maurice van Winden, CEO van Deroose Plants, voegt toe: “Met meer dan 40 jaar ervaring is Deroose Plants een zeer innovatief bedrijf, gespecialiseerd in weefselkweekvermeerdering. We zijn verheugd om ons bij AgriForce aan te sluiten. Er is een sterke focus op R&D en het uitbreiden van kennis en IP. Het bundelen van krachten versnelt de ontwikkeling van nieuwe gewassen, nieuwe teelttechnieken en het najagen van nieuwe marktkansen. We kunnen onze positie in Sierteelt verder versterken en onze Plantage en Fruit&Groente activiteiten uitbreiden. Het team is enthousiast en ik ben erg blij met deze volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf.”

Voor meer informatie:
Deroose Plants
www.derooseplants.com 

AgriFORCE Growing Systems Ltd.
www.agriforcegs.com 

Publicatiedatum: