Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
week 2

Prijs komkommer en trostomaat stijgt op VBT-klok

Een kiloprijs van gemiddeld ruim 10 euro zoals in aardbei wordt in komkommer en tomaat niet gehaald, maar afgelopen week stegen de prijzen wel waardoor ze in tomaat boven en in komkommer rond het vijfjarig gemiddelde liggen. 

Komkommers gingen in week 2 bij het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) voor net geen 62 eurocent per stuk weg, een stijging van 10 eurocent ten opzichte van week 1.

Losse tomaten leverden in prijs in ten opzichte van die eerste week van 2022, maar blijven met ruim 2,13 op een hoog prijsniveau hangen. Trostomaten werden in week 2 beter betaald, gemiddeld leverde een kilo net geen 2,39 euro op. Dat is zowel voor los als tros aanzienlijk hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Daarin wordt de 2-eurogrens niet overschreden. In trostomaat was dat vorig jaar in het begin van het jaar alleen in week 10 nipt het geval. 

Bekijk hier alle VBT-cijfers over week 2 voor groenten en fruit.