Groot Chinees tuinbouwplatform blijft investeren in R&D

Pinduoduo, een van de grootste tuinbouwplatforms in China, verhoogt zijn uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling en investeert in wetenschap en technologie om de tuinbouw milieuvriendelijker te maken.  

De R&D-uitgaven stegen in het derde kwartaal met 34% ten opzichte van een jaar eerder tot € 333 mln, het hoogste niveau sinds de beursgang, zo valt te lezen in de aankondiging van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

"We leggen meer nadruk op investeringen in R&D, weg van de vroegere nadruk op verkoop en marketing in onze eerste vijf jaar," zegt Chen Lei van Pinduoduo. "We willen onze kracht in technologie gebruiken om onze inspanningen voor digitale integratie in de tuinbouw te verdiepen."

Pinduoduo is sinds de oprichting in 2015 actief in de tuinbouw. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste tuinbouwplatforms in China, dat 16 mln telers verbindt met zijn 867,3 mln consumenten. Toch is er nog "veel meer" voor het bedrijf in de tuinbouw te doen, vooral met technologie, zegt Chen. "Daarom zijn we van plan om onze investeringen in tuinbouwoplossingen met behulp van technologie te verdiepen, om tegemoet te komen aan kritieke behoeften in deze sector."

Pinduoduo's verhoging van de R&D-uitgaven komt op een moment dat technologie een steeds belangrijkere rol gaat spelen in het verbeteren van de opbrengst en efficiëntie in de tuinbouwsector. Wereldwijd ondergaat de tuinbouw een golf van transformerende veranderingen nu de technologie repetitieve en arbeidsintensieve taken automatiseert. Technologie verbetert ook de precisie van het teeltproces en vermindert overmatig gebruik van gewasverbeterings-middelen en andere inputs die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Een gebied waarop Pinduoduo volgens Chen bemoedigende resultaten heeft geboekt, is logistiek. Sinds de investering in het uitbouwen van een meer responsief, betaalbaar en duurzaam logistiek systeem, heeft het bedrijf een vermindering gezien in levertijden en voedselverspilling en -verlies. Dit werd bereikt door technologische oplossingen zoals routeplanning, geavanceerde analyses en optimalisatie van de koelketen.

Een ander gebied is precisietuinbouw. Pinduoduo startte een jaarlijkse Smart Agriculture Competition met als doel de positieve impact aan te tonen die precisietuinbouwtechnieken kunnen hebben op de output van teeltbouwbedrijven en de duurzaamheid van het milieu. Deelnemers aan de wedstrijd van dit jaar moeten een multidisciplinaire aanpak hanteren en voedingswetenschap, precisietuinbouw en andere tuinbouwtechnologie toepassen om tomaten te telen.

Pinduoduo zet zich ook in voor de ontwikkeling van talent in de tuinbouwsector. Om telers in staat te stellen beter af te zetten en te telen, traint het bedrijf meer telers in het runnen van e-commerce bedrijven en moedigt het jong talent aan om een carrière in de tuinbouw te overwegen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven