Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Aardbeien een maand eerder op tafel dankzij belichting in Spaanse teelt

Kroptek en Surexport zijn een samenwerking gestart in een project om aardbeien duurzaam te telen, met als uiteindelijk doel het aardbeiseizoen een volle maand te vervroegen met de beste kwaliteit fruit. Hiervoor is in een kas van Surexport in Huelva belichting boven 1 hectare met aardbeien opgehangen. In december start de oogst. 

Het project is een voor beide partijen voordelige onderzoeksovereenkomst tussen de Britse en Spaanse bedrijven, waarbij Kroptek zijn expertise op het gebied van tuinbouwbelichting ter beschikking stelt aan Surexport om aardbeien duurzaam te telen in het zuiden van Spanje.

Iván Pérez van Surexport: "We willen graag voldoen aan de behoeften van onze klanten en tegelijkertijd vooruit gaan op de milieunormen. Kroptek geeft ons technische en materiële ondersteuning om ons te helpen onze doelen te bereiken en we zijn verheugd om met hen samen te werken."

De grenzen van duurzaamheid testen
Naast de energie-efficiënte ledlampen werden ook zonnepanelen geïnstalleerd om de faciliteit van stroom te voorzien met schone elektriciteit. Deze pakketoplossing werd geleverd door Kroptek, met de hulp van een lokale partner.

Het was voor beide partijen belangrijk om het gebruik van zonne-energie tijdens de donkere seizoenen te evalueren om een commercieel haalbare en ecologisch duurzame oplossing te ontwikkelen als het project wordt opgeschaald.

"Met de aanhoudende en escalerende energiecrisis in veel landen zijn we actief bezig met het ontwikkelen van oplossingen die het stroomverbruik in de tuinbouw verminderen en stroom opwekken met behulp van zonne-energie. Onlangs hebben we samen met academische en commerciële partners subsidies gewonnen van Innovate UK2/2 voor de ontwikkeling van fotovoltaïsche kaspanelen, die deze winter zullen worden getest."

Voor meer informatie:
Kroptek
+44 1483 488729
info@kroptek.com
kroptek.com

Surexport
www.surexport.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven