Kijkje in Amerikaanse wasabikas

Als je aan sushi denkt, komt je al snel uit bij wasabi. In de video hieronder bezoekt de beroemde sushi-chef Hiroyuki Terada de Amerikaanse wasabikwekerij Half Moon Bay Wasabi om uit te vinden waar de wasabi die hij gebruikt eigenlijk vandaan komt, en hoe het tot stand komt. Hij spreekt met de eigenaar van het teeltbedrijf, Jeff, die, zegt Hiroyuki, een populaire man is, omdat steeds meer mensen zijn authentieke wasabi willen om aan hun sushi toe te voegen.

Terwijl ze tussen de kassen lopen waarin de wasabi wordt gekweekt, vertelt Jeff over hoe hij en zijn partner Tim besloten om wasabi te gaan kweken: "Tim en ik waren allebei elektriciens, wat best grappig is. Tim was betrokken bij de agrarische sector, en we hadden het er vaak over dat het vinden van een niche echt belangrijk is."

Hij legt verder uit dat het idee pas echt begon te groeien toen de twee - hoe kan het ook anders - sushi aan het eten waren.

In de onderstaande video vertelt Jeff meer over hoe hij wasabi kweekt en wat ermee gebeurt nadat het geoogst is. Hij vertelt dat het een moeilijk te telen gewas is, er komt veel handwerk bij kijken bij het marktklaar maken en het duurt lang voordat er geoogst kan worden. Er is weinig knowhow over de teelt in de VS, maar Jeff correspondeert erover met enkele andere wasabikwekers om de teelt te optimaliseren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven