Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Derk Wisman

Cannamax neemt laatste hobbels voor start cannabisproductie in Lingewaard

De cannabisketen in Nederland wordt met toenemende belangstelling gevolgd, niet alleen door Nederlanders maar ook door internationale bedrijven. Het toebedelen van de benodigde licenties had wat voeten in de aarde; nadat de eerste bedrijven waren geselecteerd, hebben verschillende telers die buiten de boot vielen klachten ingediend en rechtszaken aangespannen om het besluit terug te draaien. Effectief leidde dit alleen maar tot vertraging.

Onlangs heeft de Nederlandse regering echter bekendgemaakt dat zeven aanvragers door de integriteitstoets zijn gekomen en dat zij nu naar de volgende fase van het experiment gaan. Een van deze aanvragers is Cannamax, dat een productielocatie wil opzetten in de gemeente Lingewaard, in het oosten van het land (tussen Arnhem en Nijmegen). "Er is op dit moment een beetje vertraging", vertelt Derk Wisman, medeoprichter van Cannamax, "er zijn nog wat zorgen vanuit de  gemeente op het gebied van stankoverlast en criminaliteit. Hopelijk zijn die snel van tafel en kunnen we van start."



Gesloten keten
Cannamax gaat zijn cannabis kweken in een indoor farm. "We hebben hiertoe besloten om twee redenen," vervolgt Derk. "We willen een product van de hoogste kwaliteit produceren en we geloven dat dat alleen mogelijk is als je invloeden van buitenaf uitsluit. Bovendien helpt een indoor faciliteit, anders dan een kas, aanzienlijk bij het beperken van criminaliteitsrisico's." Derk is ook oprichter en CEO van een bedrijf in defensieoplossingen, dus hij weet heel goed wat er nodig is om een ruimte veilig te houden. De ervaring op gebied van defensie heeft Derk niet alleen geholpen om dit aspect van cannabisteelt beter te begrijpen, maar ook om kennis te hebben van aanbestedingsprocessen in het algemeen.

"In de defensiemarkt kunnen aanbestedingsdocumenten wel 200 of zelfs 400 pagina's lang zijn," weet Derk, "en moet je heel specifiek zijn met betrekking tot wat je wel en niet doet. Onze expertise op dat gebied heeft ons enorm geholpen om door het aanvraagproces te komen. De grootste uitdaging voor ons was om alle informatie over ons plan op 40 pagina's te krijgen. Ik kan goed begrijpen dat het tenderdocument een hele uitdaging moet zijn geweest voor mensen die niet erg bekend zijn met de materie, aangezien de vragen die er gesteld werden nogal open waren. Het document bestond uit 4 delen, elk deel met specifieke vragen, en de inschrijvers werden vrij gelaten om deze naar eigen inzicht te beantwoorden. Wat bijvoorbeeld het kwaliteitsniveau van de productie betreft, waren de aanvragers vrij om dat aspect te behandelen zoals zij dat wensten. Voor zover het ons aangaat, zijn wij van mening dat er maar één kwaliteitsniveau is, en dat is hoge kwaliteit."

Derk en Cannamax hopen rond de herfst van volgend jaar met de productie te kunnen beginnen. "Misschien iets eerder, misschien iets later, maar waar het op neerkomt is dat, als het merendeel van de bedrijven die meedoen aan deze pilot succesvol zijn, deze markt hoogstwaarschijnlijk open zal gaan en er zich daarmee nieuwe groeimogelijkheden zullen voordoen."

Voor meer informatie:
Cannamax NL
E: info@cannamaxnl.com 
www.cannamaxnl.com